Dihomo-gamma-linolensyre (DGLA) er en Omega-6-fedtsyre, der stammer fra gamma-linolensyre (GLA) og fungerer som en precursor til vigtige eicosanoider. DGLA spiller en rolle i moduleringen af inflammation og kan understøtte hjerte-kar-sundhed.
Dihomo-gamma-linolensyre (DGLA) er en langkædet flerumættet fedtsyre i omega-6-familien. Den dannes i kroppen ud fra gamma-linolensyre (GLA) og kan yderligere omdannes til arachidonsyre (AA). DGLA er en forløber for en række prostaglandiner, der er antiinflammatoriske, hvilket er bemærkelsesværdigt i betragtning af, at mange andre omega-6-fedtsyrer er forbundet med proinflammatoriske veje.
DGLA er et vigtigt mellemprodukt i metabolismen af omega-6-fedtsyrer. Det er involveret i produktionen af antiinflammatoriske prostaglandiner, som hjælper med at regulere den inflammatoriske reaktion i kroppen. DGLA bidrager også til at opretholde sunde cellemembraner og kan modulere immunfunktionen. Dets rolle i produktionen af eicosanoider betyder, at det er involveret i en lang række fysiologiske processer, herunder dem, der påvirker det kardiovaskulære system og hudens sundhed.