Myristinsyre (C14:0) er en mættet fedtsyre med en 14-carbonkæde, der findes i animalske fedtstoffer, mejeriprodukter og visse planteolier. Den deltager i forskellige biologiske funktioner, men er også kendt for at øge kolesterolniveauerne, når den indtages i overskud.
Myristinsyre er en type mættet fedtsyre, der er kendetegnet ved en 14-kulstofkæde. Den findes almindeligvis i kokosolie, palmekerneolie, smør og muskatnød samt i animalsk fedt. Myristinsyre er en bestanddel af forskellige fedtstoffer og olier og bruges af kroppen i energimetabolismen og som byggesten til mere komplekse molekyler.
I kroppen er myristinsyre involveret i dannelsen af komplekse lipider, herunder triglycerider og fosfolipider. Det er også en komponent i myelin, som isolerer nervefibrene. Selv om det er en energikilde, er et for stort indtag forbundet med forhøjede niveauer af serumkolesterol, hvilket gør det til et kostmæssigt problem for hjertesundheden.
Overdreven indtagelse af myristinsyre fører ikke til umiddelbare symptomer, men over tid kan det bidrage til: